úterý 10. května 2016

DÝŇOVÁ POLÉVKA

Miluju krémové polévky a dýňová je jedna z nich. Kromě hokkaidó, můžete použít máslovou, špagetovou nebo klasickou českou dýni. Pokaždé bude mít trošku jinou chuť, ale vždy bude excelentní. Zahřeje v zimě, zasytí v létě, má spoustu živin, dobrá je na oběd i k večeři.


Ingredience:

1 dýně zbavená slupky a jader a nakrájená na kostičky
vývar nebo alespoň polévkové koření (nejlépe domácí)
máslo
sušený česnek, sušený zázvor, sůl, pepř
smetana
sýr, slanina a oříšky na dozdobení

Postup:

Na másle opečeme dýni a zalijeme vývarem, tak aby byla dýně ponořená. Podusíme dokud nezměkne, poté dochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a sušeným česnekem (aby byla lehce pikantní) a rozmixujeme. Lehce naředíme smetanou na vaření. Na dozdobení používám nastrouhaný sýr a opraženou anglickou slaninu a oříšky.

TIP: Pro miminka jen povařte dýní, rozmixujte a přidejte oříšek másla a máte úžasný příkrm. Pro větší děti prvně rozmixujte a přidejte smetanu, oddělte jim porci a poté dokořeňte. Výborná je také s rozpečenou bagetou :-) 

K.

Žádné komentáře:

Okomentovat